Ajatko sinä jo etanolilla?

Etanolilla autoilu on edullista ja järkevää

Tiesitkö, että on olemassa helppo ratkaisu, jolla autoilun päästöjä voi pienentää? Etanolilla autoilu on paitsi edullista myös järkevää.

Bensiiniauton päivittäminen etanolilla kulkevaksi on edullista ja nopeaa. Etanoliautoilijana voit tankata ympäristöystävällistä RE85-polttoainetta. RE85 sisältää 80-85 prosenttia uusiutuvaa etanolia. Jätteestä valmistetun etanolin osuus polttonesteessä laskee autoilun fossiilisia päästöjä jopa 80 prosenttia. Etanolilla autoilu säästää paitsi ympäristöä myös kukkaroa, sillä RE85 on tavallista bensiiniä huokeampaa.

 

Etanoliautoilija

"Kukkarolleni sopiva keino vähentää autoilun päästöjä"

Anu vaihtoi etanoliautoiluun

Sipoossa asuva Anu on kuvataiteilija ja taidekäsityöläinen, jolle ilmastonmuutos on yksi teemoista niin hänen teoksissaan kuin lapsille ja nuorille ohjaamissaan ilmastonmuutos- ja luontokasvatustyöpajoissa. ”Koska asun maaseudulla, on suurin henkilökohtainen ilmastosyntini yksityisautoilu. Meiltä ei pääse mihinkään hyppäämättä auton rattiin. Haaveilen ekologisemmasta autosta, mutta budjettini ei anna myöten – ajelen siis vanhemmilla, käytetyillä autoilla. Etanolipäivitys on kukkarolleni sopiva keino vähentää välittömästi autoilun ympäristökuormitusta, ja samalla voin olla esimerkkinä ohjaamilleni lapsille ja nuorille.” 

Etanoliautoilija

"Vanha autoni kulkee nyt puhtain kilometrein"

Autoharrastaja Ville ajaa etanolilla

Autohifistelijä Ville, jonka löytää myös YouTubesta nimellä team #peränurkka, käyttää autojen parissa, omien sanojensa mukaan, kaiken vapaa-aikansa. Etanolipäivityksen myötä Villen vanha ”Tonnin Sorsaksi” nimetty kaara sai paitsi lisätehoja muuttui myös ympäristö- ja lompakkoystävällisemmäksi. ”Oman hiilijalanjäljen putsaaminen alkaa tästä. Käytetty vanha autoni kulkee nyt puhtain kilometrein. Suurin ero, jonka huomaan vanhaan, on hilpeys tankatessa: menovesi on halpaa eikä pakokaasu haise juuri millekään. Bensan hintojen mukana seilaaminen loppui tähän.” 

Usein kysytyt kysymykset etanoliautoilusta

Millaiseen autoon voi tehdä etanolipäivityksen? 

Etanolipäivityksen voi tehdä suurimpaan osaan bensiiniautoista, joissa on sähköinen polttoaineenruiskutus. 

Suosittelemme etanolipäivitykseen eFlexFuel-laitteistoa

Mihin etanoliautoilun ympäristöystävällisyys perustuu? 

Etanolipäivityksen jälkeen entiseen bensiinikäyttöiseen autoon voidaan jatkossa tankata myös RE85-korkeaseosetanolia, joka sisältää 80 - 85 % suomalaisesta jätteestä valmistettua etanolia. Korkea etanolipitoisuus RE85-polttonesteessä laskee autoilun fossiilisia päästöjä jopa 80 prosenttia. 

Kuluuko RE85-polttoainetta enemmän kuin tavallista bensiiniä? 

RE85:n energiasisältö on pienempi kuin bensiinin, jonka vuoksi sitä kuluu noin 28 % enemmän kuin bensiiniä. RE85:n edullisempi hinta kuitenkin takaa sen, että vaikka korkeaseosetanolia kuluukin bensiiniä enemmän, syntyy samalla kuitenkin säästöjä polttoainekuluissa. 

Miten RE85-polttoaine antaa autoon lisätehoa? 

RE85 on ympäristöystävällinen ja edullinen polttoaine – tehosta tinkimättä. RE85-korkeaseosetanolin oktaaniluku on aina yli 104. Oktaaniluku on arvo, joka kuvaa bensiinin puristuskestävyyttä eli ilmaisee kuinka hyvin bensiini kestää puristusta syttymättä itsekseen. Suurempi oktaaniluku kertoo suuremmasta puristuskestävyydestä. Liian pieni oktaaniluku puolestaan saattaa aiheuttaa moottorissa nakutusta eli polttoaineen syttymistä liian aikaisin. 

Miten etanolipäivitys vaikuttaa auton kylmäkäynnistykseen? 

Usein etanolilla kulkeva auto käynnistyy kylmälläkin aivan kuten bensiiniauto. Toisinaan etanoli voi kuitenkin jonkin verran heikentää auton käynnistymistä kylmissä sääoloissa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että normaalin yhden käynnistyskerran sijasta voi joutua tekemään pari ylimääräistä käynnistysyritystä. Kylmäkäynnistysominaisuuksia voidaan parantaa käyttämällä moottorinlämmitintä tai lisäämällä RE85:n sekaan noin 5 - 10 % tavallista bensiiniä. 

Paljonko auton etanolipäivitys maksaa? 

Etanoliautoilun alkuinvestointeja ovat muuntolaitteiston osto ja sen mahdollinen asennus autoon korjaamolla. Suosittelemme tekemään etanolipäivityksen asentamalla autoon eFlexFuel-laitteiston, jonka hinta vaihtelee mallista riippuen 400 - 800 euron välillä. Laitteen asennus asennuspisteessä kestää tyypillisesti tunnista kahteen ja asentamisen hinta vaihtelee asennuspisteen tuntihinnan sekä paikkakunnan mukaan.  

Puhdas energia ei ole yhden tekemää.

Muutos parempaan tehdään yhdessä.

Etanoliautoilijana sinäkin olet puhtaan energian tekijä

Ilmastonmuutosta ei hillitä puheilla, vaan siihen tarvitaan tekoja ja tekijöitä. Me St1:llä investoimme puhtaamman energian luomiseen, tekoihin, joilla on suuri vaikutus. Muutos parempaan ei kuitenkaan ole yhden tekemää. Etanoliautoilijana sinäkin olet rakentamassa parempaa huomista. Sinäkin olet puhtaan energian tekijä.