Case Rakennus-Salama

Case Rakennus-Salama

St1 on myös uudisrakentajan kumppani

Kiinteistö Oy Goliathin Salmen kaksi puukerrostaloa nousee yhteistyössä Rakennus-Salaman ja IVT Turun kanssa Turun telakka-alueelle helpottamaan asuntopulaa. Asuinolosuhteet varmistetaan asuntokohtaisella olosuhdemittauksella ja lämmitys maalämpöjärjestelmällä. Tuulisähköllä käytönaikaiset päästöt ovat nolla.

Case Rakennus-Salama

Rakennus-Salama Oy on perustettu vuonna 1977. Perheyrityksen arvoihin on aina kuuluneet hyvä asiakaspalvelu, luotettavuus ja korkealaatuinen lopputulos, joka näkyy kaikissa toteutetuissa kohteissa. Goliathin arkkitehtuurissa ja toteutuksessa on panostettu selkeään skandinaaviseen ilmeeseen sekä puurakentamisen mahdollisuuksiin. 

-Haluamme osoittaa, että Suomessa on mahdollista toteuttaa puurakennuksia taloudellisesti laatu- ja ympäristöasioita korostaen, sanoo Rakennus-Salama Oy:n toimitusjohtaja Jori Salama.

IVT Turku on vuonna 2004 perustettu yritys, joka on erikoistunut lämpöpumppu- ja lämmöntalteenottojärjestelmien urakointiin. Pitkän kokemuksen ansiosta yhtiö kykenee suunnittelemaan, asentamaan ja huoltamaan vaativatkin järjestelmät. 

- Maalämpöurakoitsijan näkökulmasta elinkaarimallin mukainen toteutus on joustava ja kilpailukykyinen. Pitkä yhteistyö St1:n kanssa takaa projektin mutkattoman toteutuksen ja asiakkaalle helpon hankinnan, sanoo IVT Turun toimitusjohtaja Veli-Matti Rautanen.

- Rakennus-Salaman kanssa päästiin nopeasti yhteisymmärrykseen palveluratkaisun toteutuksesta. Olin vaikuttunut yhtiön osaamisesta puukerrostalorakentamisessa ja perheyhtiön dynamiikasta. Projektissa yhdistyy hienosti puurakentaminen ja ympäristöarvot, sanoo St1 Lähienergian myyntijohtaja Jussi Salo.

Yleisimmät vaihtoehdot rakentajalle lämmitysratkaisujen osalta ovat maalämpö tai kaukolämpö. Maalämpöjärjestelmän ansiosta kiinteistön energialuokka on parempi kuin kaukolämpövaihtoehdossa. Palvelusopimuksella rakentaja ulkoistaa järjestelmän suunnittelun, hankinnan ja projektinhallinnan luotettavalle kumppanille, joka huolehtii rakentamisesta pääurakoitsijalle sopivalle tavalla ja aikataululla.  

Perinteisen urakkasopimuksen toteutuksen jälkeen järjestelmän sähkönkäytön, ylläpidon ja rahoituksen riskit jäävät asiakkaalle. Goliath toteutettiin St1 Energia-ratkaisulla, jolloin St1 vastaa em. riskeistä ja asiakkaalta laskutetaan energian käytöstä sovitulla hinnalla. Energiatehokkaalla järjestelmällä energian hinta saatiin kaukolämpöä edullisemmaksi ja energian tuotanto päästöttömäksi. Päästöttömyys saavutetaan käyttämällä lämpöpumppuja tuulisähköllä. Rakentajan palveluntuottajan valintaan vaikutti myös investointikustannukset. Kaukolämmön osalta kokonaiskustannuksiin vaikuttaa liittymismaksu ja lämmönvaihtimen investointi, joita vastaava osuus sisältyy St1 Energiasopimukseen.

St1:n sopimukseen sisältyvät kosteuden ja lämpötilan mittaukset sopivat erinomaisesti puurakenteiden olosuhteiden valvontaan. Palveluratkaisun osalta rakennusliikkeen ei tarvitse huolehtia rakentamisen takuuvelvoitteista. Palvelusopimus on solmittu suoraan kiinteistöyhtiön kanssa. Kiinteistöyhtiöllä on järjestelmän lunastusoikeus koska tahansa ikävähennys huomioiden. Näin ollen St1 Energiasopimus on turvallinen tapa myös ostaa järjestelmä, jota voi testata haluamansa ajan. Sopimusaikana asiakas saa säännölliset raportit olosuhteista sekä mittaridatan anto- ja ottoenergiasta (COP-luku), jolloin energiatehokkuuden todentaminen perustuu mitattuun dataan. 
Case rakennus-salama st1 lähienergia maalämpö

Hanki maalämpö palveluna

Jos kiinteistösi tarvitsee lämmöntalteenottojärjestelmää tai kiinteistöautomaatiota niin tämä on toimivin vaihtoehto siihen. St1 Lähienergia vastaa koko lämpöpumppulaitoksen investoinnista ja investointi maksaa itsensä takaisin järjestelmän tuottamilla säästöillä.

Referenssit

Olemme toteuttaneet yli 1 000 maalämpöjärjestelmää hyvin erilaisiin ja erikokoisiin kiinteistöihin.