Case Petaksenkulma

Espoossa siirrettiin nippu kerrostaloja maalämpöön St1 Energia-sopimuksella. 

Case Petaksenkulma

Säästöistä ei tarvitse väitellä enää

Petaksenkulmassa Espoossa siirrettiin nippu kerrostaloja maalämpöön St1 Energia-sopimuksella. Säästöistä ei tarvitse väitellä, kun energian hinta on heti laitoksen käynnistymisestä alkaen 5 €/MWh kaukolämpöä edullisempaa. Laskutus perustuu pelkästään energian kulutukseen. Asiakkaan ei tarvitse hämmästellä tehomaksuja, sähkön hintaa, poistoja tai ylläpitokuluja, kaikki sisältyy sopimukseen. Tuskin koskaan todellisten säästöjen, kassavirran tai päästöjenlaskentaa on tehty asiakkaalle näin selväksi. Palveluntarjoajana St1:n tehtävä on hallita riskit ja yksityiskohdat. Asiakkaan kuuluu nauttia palvelusta, jonka hyödyt pystyy ynnäämään päässälaskuna.

- Voimme tietenkin höpistä ummet ja lammet kuinka erinomaisia mitkäkin härpäkkeet ovat ja puhua teknisellä jargonialla asiakkaiden päät pyörälle sekä lopulta jättää todistamisen taakka tilaajalle. Toinen vaihtoehto on mittaroida anto- ja ottoenergia, jonka kautta selviää laitoksen hyötysuhde eli paljonko yhdellä MW:lla sähköä pystytään lämmitysenergiaa tuottamaan, toteaa St1 Lähienergia  Oy:n toimitusjohtaja Kristian Savela.

petaksenkulma

- Työn jälki on myös yksi mittari, joka oli erinomaista, kertoo taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Johannes Hyrsky. 

St1 Lähienergia Oy on suomalaisen energiayhtiö St1:n omistama tytäryhtiö, joka suunnittelee ja toteuttaa paikallisiin uusiutuviin energialähteisiin perustuvia lämpölaitoksia kokoluokaltaan 30-5000 kW. St1 Lähienergia omistaa myös itse lämpölaitoksia ja solmii energian toimitussopimuksia. Tarjoamme yrityksille ja taloyhtiöille lämpöpumppuratkaisuja, joilla parannetaan energiatehokkuutta ja säästetään lämmityskuluissa. Kehitämme ja kaupallistamme toimivia ja ympäristöä säästäviä energiaratkaisuja sekä toteutamme ne kannattavasti niin asiakkaan kuin toimittajankin näkökulmasta.

Lähienergia on alansa edelläkävijä

Alan edelläkävijänä toteutamme 500-600 metrin syväkaivoja, jolloin tontin koko ei rajoita maalämpöön siirtymistä. Syväkaivoista saadaan korkeampaa lämpötilaa, joka parantaa laitoksen hyötysuhdetta. Hukkaenergia voidaan siirtää lämpökaivoihin, jolloin ne toimivat energian kausivarastona. Kehittämällämme olosuhdemittauspalvelulla varmistamme asumismukavuuden ja raportoimme asiakkaalle lämpötila- ja kosteuspoikkeamat asunnoissa. Palvelumme optimoi lämpölaitoksen energiatehokkuutta asiakkaan hyväksi.Toimitamme energialaitokset urakoituna, elinkaarimallilla tai energian toimitussopimuksella.

Hanki maalämpö palveluna

Jos kiinteistösi tarvitsee lämmöntalteenottojärjestelmää tai kiinteistöautomaatiota niin tämä on toimivin vaihtoehto siihen. St1 Lähienergia vastaa koko lämpöpumppulaitoksen investoinnista ja investointi maksaa itsensä takaisin järjestelmän tuottamilla säästöillä.

Referenssit

Olemme toteuttaneet yli 1 000 maalämpöjärjestelmää hyvin erilaisiin ja erikokoisiin kiinteistöihin.