St1 vahvistaa arvoketjuaan ostamalla Brocklesby Ltd:n Iso-Britanniasta

Energiayhtiö St1 Nordic Oy on ostanut 100 % Brocklesby Ltd:stä. Brocklesby on elintarviketeollisuuden jätteiden kierrätysasiantuntija, ja yritys on yksi Ison-Britannian tämän alan johtavista raaka-ainejalostajista. Jätteenkeruu perustuu vahvoihin kumppanuuksiin useiden ravintoloiden, jälleenmyyjien ja elintarvikevalmistajien kanssa Isossa-Britanniassa. Keräysmäärät tuottavat yli 46 000 tonnia käsiteltyä raaka-ainetta uusiutuvien polttoaineiden valmistukseen vuosittain.

Brocklesbyn hankinta vahvistaa St1:n arvoketjua ja ulottaa sen raaka-aineen keräykseen. Se tarjoaa raaka-aineita uusiutuvan dieselin ja uusiutuvan lentopolttoaineen (SAF) tuotantoon. St1:n Göteborgin jalostamolle on rakenteilla uusi biojalostamo. Sen vuotuinen tuotantokapasiteetti on 200 000 tonnia uusiutuvia polttoaineita ja biojalostamon odotetaan aloittavan toimintansa vuonna 2023. Se on suunniteltu optimoimaan uusiutuvan dieselin ja uusiutuvan lentopolttoaineen tuotantoa. St1 tuottaa jo nyt uusiutuvia polttoaineita, kuten etanolia ja biokaasua jätteistä.

”Investoimalla uusiutuvaan energiaan ja energia-alan murrokseen, samalla kun varmistamme tarvittavan kassavirran, ratkaisemme omalta osaltamme globaaleja energiahaasteita, askel askeleelta. Kestävän raaka-aineliiketoiminnan aloittaminen Isossa-Britanniassa on konkreettinen askel kasvustrategiamme johdonmukaisessa ja pitkäjänteisessä toteuttamisessa. Samalla se vahvistaa raaka-ainehankintaamme omaan kasvavaan uusiutuvien polttoaineiden tuotantoomme ja mahdollistaa tulevaisuuden kasvun kehittämisen uudella liiketoiminta-alueella.  Brocklesbyn ostaminen vahvistaa merkittävästi arvoketjuamme ja tuottaa yhä enemmän kestävämpiä raaka-aineita premium-energiatuotteillemme, joilla palvelemme asiakkaitamme”, sanoo St1 Nordic Oy:n toimitusjohtaja Henrikki Talvitie.

”Olemme innoissamme voidessamme olla osa energiayhtiö St1 Nordicia ja sen tarjoamia tulevaisuuden mahdollisuuksia Brocklesbyn työntekijöille, tuotannollemme ja laajemmalle liiketoiminnalle sen jatkuvaa kasvua varten. Tämän ansiosta Brocklesby voi olla osa koko toimitusketjua ravintolajätteiden keräyksestä suoraan kestävän lentopolttoaineen valmistukseen – todella integroitua toimintaa”, sanoo Brocklesby Ltd:n johtaja Robert Brocklesby.

Brockelsby truck

Brocklesbyllä on vahva 35 vuoden historia ja se työllistää noin 80 kierrätyksen ammattilaista. Se sijaitsee strategisesti lähellä Hullin satamaa, mikä helpottaa jätteiden keräämistä koko maasta.  

”Olen erittäin ylpeä voidessani toivottaa Brocklesbyn ihmiset, perinteet ja tavarantoimittajat tervetulleiksi St1-perheeseemme. Voimien yhdistäminen tekee meistä vahvempia mennessämme eteenpäin energiatransition tiekartallamme. Olen erittäin iloinen, että Rob jatkaa aktiivisessa roolissa Brocklesbyn hallituksen jäsenenä, edelleen vahvistettuna nykyisellä johtoryhmällä, mikä varmistaa saumattoman toimittajasuhteiden hallinnan sekä uusien liiketoimintamahdollisuuksien ja kasvun kehittämisen”, Henrikki Talvitie jatkaa.

arrow-right
Edellinen
Kohti asfaltin kestävämpää hiilikiertoa St1:n biopohjaisella ligniinillä

17.02.22

Seuraava
Valion ja St1:n yhteisyritys Suomen Lantakaasu Oy valmiina lisäämään kotimaista biokaasuntuotantoa

16.03.22

Liittyvät artikkelit

Lue kaikki