Energiatransitio vauhdittaa uusiutuvien polttoaineiden myyntiä

St1:n HVO Diesel -asemaverkoston laajentuminen tukee asiakkaita kestävämmän liiketoiminnan rakentamisessa. Tieliikenteen energiatransitio on täydessä vauhdissa, ja St1 kehittää uusiutuvia vaihtoehtoja perinteisille polttoaineille, vastaten kasvaviin vastuullisuusvaatimuksiin.

St1:n HVO Dieselin kysyntä on kasvanut merkittävästi, kiitos ympäristötietoisten kuljetusyritysten ja heidän asiakkaidensa. "Meidän tehtävämme on auttaa asiakkaitamme vastaamaan näihin kasvaviin vastuullisuusvaatimuksiin," sanoo Tuomas Tenkanen, St1:n B2B-myyntijohtaja. "Logistiikka on yksi liiketoimintapäästöjä kerryttävistä osa-alueista ja sitä kautta uusiutuvan polttoaineen valinta näyttelee merkittävää roolia yritysten vastuullisuus- ja päästövähenemätavoitteiden edistämisessä."

HVO Diesel laajentaa horisonttia

Tenkanen korostaa, että St1 on laajentanut HVO Diesel -verkostoaan yli 80 asemalle Suomessa ja Ruotsissa, jotta mahdollisimman moni ammattiliikenteen asiakas voisi tehdä liiketoiminnalleen kestävämmän valinnan. "Vastuullisuusvaatimusten kasvun myötä moni kuljetuspalveluita ostava yritys eli loppuasiakas on tehnyt päätöksen siirtyä kohti kestävämpää logistiikkaa. Loppuasiakkaan siirtymäkustannus fossiilisista uusiutuviin polttoaineisiin on kohtalaisen pieni verrattuna siihen arvoon, joka vastuullisesta toiminnasta syntyy," Tenkanen lisää.

Kehitys jatkuu uusilla asemilla

St1 kuuntelee jatkuvasti asiakkaidensa toiveita ja palautteita. "Esimerkiksi ammattiliikenteessä suositun Shell Hämeenlinna Iittalan yhteyteen on toivottu HVO Dieselin tankkausmahdollisuutta jo 2 vuoden ajan. Asiakkaidemme iloksi voimme todeta, että nyt sitä Iittalasta saa," Tenkanen iloitsee. "Markkinoiden tehokkaimmat ja laadukkaimmat laitteet viimeistelevät asiakaskokemuksen kaikilla uusilla HVO Diesel tankkauspisteillämme."

Uusiutuvan HVO Dieselin verkostolaajennuksia on tehty myös Shell Karjaa Raaseporin raskaanliikenteen tankkauspisteen yhteyteen. Seuraavaksi HVO Dieselin tankkaustoiveet toteutuu Shell Porvoo Kuninkaanportin yhteydessä kesäkuussa.

Tenkanen summaa vielä lopuksi, että St1 jatkaa asiakkaiden kuuntelua ja myyjät keskustelevat mielellään asiakkaiden kanssa tarvittavista kehitysaskelista, jotta yhtiö olisi paras mahdollinen energiakumppani ammattiliikenteen asiakkuuksille pitkälle tulevaisuuteen.

St1:n ja Tonttilan Nosto ja Kuljetuksen yhteistyö

Tonttilan Nosto ja Kuljetus tankkaa St1:n uusiutuvaa HVO Dieseliä osaan kalustoaan etenkin isojen asiakkaidensa vastuullisuusvaatimusten kannustamana: Yhä useampi kuljetuksen tilaaja toivoo kumppaneiltaan vähäpäästöisempiä ja vastuullisempia polttoainevalintoja. "Saatavuuden pitää olla kunnossa ja tankkaaminen mutkatonta. Mäntsälän laajennuksen myötä kykenemme palvelemaan myös Tonttilan Nosto ja Kuljetuksen energiatarpeet kattavasti, " Tenkanen jatkaa.

”Olemme hyvin tyytyväisiä, että voimme tankata HVO Dieseliä nyt myös St1 Mäntsälä P:n asemalla, missä ruokailu ja kahvittelu onnistuu tankkauksen ohessa. Mäntsälän aseman laadukkaat sisäpalvelut, etenkin herkullinen lounas, ovatkin tulleet jo tutuiksi tässä vuosien varrella,” kertoo Matti Tonttila.

Lopuksi Tuomas Tenkanen summaa: "Energiatransitio luo asiakkaillemme myös uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Uusiutuvien polttoaineiden käytön edistäminen ei ole pelkästään vastuullisuuskysymys, vaan myös liiketoiminnallinen kilpailuetu. Asian oivaltaneet asiakkaat pärjäävät markkinoilla parhaillaan hyvin. Myyntihenkilöstömme sparraa aiheesta mielellään kiinnostuneiden asiakkaidemme kanssa.”

Katso HVO Uusiutuvan Dieselin asemaverkosto tästä

Lue kokonaisuudessaan Tonttilan Nosto ja Kuljetus -asiakastarina täältä

arrow-right
Edellinen
Suomen Lantakaasu Oy:n tavoitteena on lisätä kotimaista biokaasuntuotantoa

14.05.24

Liittyvät artikkelit

Lue kaikki