St1 aloitti biokaasuliiketoiminnan Ruotsissa – yhtiön biokaasuhankkeet etenevät myös Norjassa ja Suomessa

Energiayhtiö St1 on ostanut 100 % E.ON Biofor Sverige AB:n osakkeista E.ON Energilösningar AB:lta. Ostettu yhtiö toimii nyt nimellä St1 BioGas AB (rekisteröinti vireillä) ja sen 35 biokaasun ammattilaista siirtyivät St1:n palvelukseen.

St1 on nyt Ruotsin johtavia biokaasualan toimijoita n. 30 %:n markkinaosuudella liikennesegmentissä. St1 BioGas toimii maantieteellisesti Etelä-Ruotsin kaupunkialueilla sekä Tukholmassa. Yritys tuottaa, tuo ja vie biokaasua ja toimittaa sitä asiakkaille useiden myyntikanavien kautta. St1:llä on kuusi biokaasun tuotanto- ja jalostusyksikköä, joista kaksi on osittain omistettuja tytäryhtiöitä, Söderåsen Bioenergi AB ja Falkenbergs Biogas AB.

Norjassa St1 on ostanut Knapphus og Biogrønn AS:ltä 33,33% Biogas Energi Aksdal AS:n osakkeista. Kaupan myötä St1, Knapphus Energi sekä Nor-log Gruppen ovat aloittaneet yhteistyön rakentaakseen biokaasun tankkausverkoston Norjaan. St1:n kumppaneista kuljetusliike Nor-log Gruppen tarvitsee vahvan tankkausverkoston uusille kaasukäyttöisille kuorma-autoilleen ja Knapphus Energi puolestaan on pitkäaikainen toimija huoltoasemaoperoinnissa Norjassa.  

Suomessa St1 on perustamassa ruokatalo Valion kanssa yhteisyritystä, joka tuottaa maitotilojen lannasta ja muista maatalouden sivuvirroista uusiutuvaa biokaasua pääasiassa raskaan liikenteen polttoaineeksi. Perustettavan yhtiön biokaasutuotannon tavoite on jopa 1 000 GWh (1 terawattituntia) vuoteen 2030 mennessä.

”Olemme määritelleet strategiset painopistealueet, joilla voimme parhaiten saavuttaa tavoitteemme luoda kestävää hiilikiertoa. Investoimalla uusiutuvaan energiaan ja energiasektorin murrokseen samalla kun varmistamme tarvittavan kassavirran, ratkaisemme globaaleja energiahaasteita. Biokaasuliiketoiminnan aloittaminen kaikissa toimintamaissamme on konkreettinen askel kasvustrategiamme johdonmukaisessa ja pitkäjänteisessä toteuttamisessa", kertoo St1 Nordic Oy:n Myynti-liiketoimintayksikön johtaja Mika Wiljanen.

Yhteystiedot

Mika Wiljanen, Myynti-liiketoimintayksikön johtaja, St1 Nordic Oy, +358 40 1946 784
Per-Arne Karlsson, Public Affairs Manager, St1 Sverige AB, +46 8555 480 80
Wilhelm Kiil Rød, Public Affairs Manager, St1 Norge AS, + 47 974 02 950

St1 Nordic Oy on pohjoismainen energiakonserni, jonka visiona on olla CO2-hyvän energian valmistaja ja myyjä. Konserni tutkii ja kehittää taloudellisesti kannattavia ja ympäristön kannalta kestäviä energiaratkaisuja. St1 keskittyy polttonesteiden markkinointiin, öljynjalostukseen sekä uusiutuvan energian ratkaisuihin, kuten jätepohjaisiin edistyneisiin etanolipolttonesteisiin ja teolliseen tuulivoimaan. Konsernilla on kaikkiaan 1250 St1- ja Shell-huoltoasemaa Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. St1:n pääkonttori on Helsingissä ja sen palveluksessa on n. 1000 henkilöä. www.st1.com

 

arrow-right
Edellinen
Valio ja St1 tuottamaan biokaasua lannasta − uusi pelinavaus liikenteen päästöjen pienentämiseksi

16.06.21

Seuraava
St1 ja Horisont Energi yhteistyöhön vihreän ammoniakin tuotannossa Finnmarkissa Norjassa

16.08.21

Liittyvät artikkelit

Lue kaikki