Salon Märynummella pyörivät nyt Suomen tehokkaimmat tuulivoimalat

Kotimainen uusiutuvan energian tuotanto korvaa fossiilista tuontienergiaa

Suomalainen TuuliWatti Oy on rakentanut Salon Märynummelle maamme ensimmäiset 5 megawatin tuulivoimalat. Kolmen tehovoimalan yhteenlaskettu vuosituotanto vastaa yli 16.000 suomalaisen kerrostaloasunnon sähkönkulutusta. Kaksi voimaloista on TuuliWatin omistuksessa ja yksi on rakennettu paikallisille yrittäjille.

Espanjalaisen Gamesan toimittamat tuulivoimalat edustavat alan uusinta tekniikkaa. 5 megawatin suurvoimaloiden ympäristövaikutukset ovat pienemmät suhteessa niiden tuottamaan energiaan, koska niitä tarvitaan vähemmän. TuuliWatille jo perinteeksi muodostuneen tavan mukaan yhtiön voimalat ovat saaneet nimikkokummit märynummelaisista pienokaisista: Venla ja Samuel. Kolmatta tuulivoimalaa operoi salolaisyrittäjien omistama Restuuli Oy.

”Märynummen tuulivoimapuistossa yhdistyvät niin paikallinen kuin yleinenkin etu. Paikallisella tasolla TuuliWatti Oy tekee tiivistä yhteistyötä alueen yrittäjien kanssa ja tuo sitä kautta paikkakunnalle positiivista virettä. Uusiutuvan, päästöttömän lähienergian käyttö on puolestaan yksi askel kestävän kehityksen tiellä”, summaa kaupunginjohtaja Antti Rantakokko.

Märynummen tuulipuiston sähköä käyttävät niin paikallinen osuuskauppa kuin vieressä sijaitseva Saarelan Kauppapuutarhakin. ”Jokainen yritys joutuu miettimään, miten tarvittava energia tuotetaan. Me haluamme olla mukana ekologisessa energiantuotannossa. Puhdas tuulisähkön tuotanto on tätä päivää ja sillä pystytään vaikuttamaan myös tulevien sukupolvien elinympäristöön”, toteaa toimitusjohtaja Aki Saarela Saarelan Kauppapuutarha Oy:stä.

Lisää energiaomavaraisuutta ja työtä suomalaisille

TuuliWatti on viime vuosina kasvattanut kustannustehokasta tuulivoimatuotantoa suunnitelmallisesti ja ripeästi. Tällä hetkellä yhtiö tuottaa tuulisähköä 62 voimalalla Salosta Tornioon. Niiden yhteenlaskettu teho on reilut 230 megawattia ja tavoitteena on 500 megawattia vuoden 2017 aikana. Kasvava uusiutuvan energian tuotanto korvaa vähitellen yhä enemmän fossiilista tuontienergiaa ja lisää maamme energiaomavaraisuutta.

”Meillä Suomessa on valtavat uusiutuvan energian varannot. Miksi emme hyödyntäisi niitä, kun tälläkin hetkellä maahamme ostetaan joka tunti miljoonalla eurolla fossiilista energiaa ulkomailta? Kotimaisen uusiutuvan energian tuotanto pienentää tuontienergialaskuamme ja luo kokonaan uutta työtä suomalaisille piristämään talouttamme. Maamme nykyisessä taloustilanteessa tarvitaan sinnikästä työtä ja monenlaisia uusia hyviä ratkaisuja, jotka samalla kasvattavat suomalaista vientiosaamista”, linjaa TuuliWatin ja St1:n hallituksen puheenjohtaja Mika Anttonen.

Tuulivoima työllistää niin paikallisesti kuin valtakunnallisestikin. Teknologiateollisuus ja Suomen Tuulivoimayhdistys arvioivat alan työllistävän jopa 11.000 suomalaista vuoteen 2020 mennessä.

TuuliWatin omistajat St1 ja S-ryhmä käyttävät tuulivoimaliiketoiminnan tuotot uusiin tuulivoimainvestointeihin. S-ryhmän tavoitteena on tuottaa puolet käyttämästään sähköstä tuulivoimalla jo ensi vuonna. St1 vastaavasti kompensoi osuudellaan puhtaan tuulisähkön tuotannosta molempien sisarkonserniensa toimintaan tarvitsemansa energian aiheuttamat fossiiliset päästöt.

Lisätietoja

Hallituksen puheenjohtaja Mika Anttonen, TuuliWatti Oy, 010 557 11, mika.anttonen@st1.fi
Toimitusjohtaja Jari Suominen, TuuliWatti Oy, 010 557 2371, Jari.suominen@tuuliwatti.fi
Kaupunginjohtaja Antti Rantakokko, Salon kaupunki, 02 778 2000, antti.rantakokko@salo.fi
Toimitusjohtaja Aki Saarela, Saarelan Kauppapuutarha Oy, 0400 319316, aki.saarela@hotmail.fi

www.tuuliwatti.fi

arrow-right
Edellinen
Kitkiäisvaaran Helmi ja seitsemän muuta tuulivoimalaa pyörittävät lisää tuulisähköä Meri-Lappiin

14.04.15

Seuraava
TuuliWatilta suurinvestoinnit Simoon, Raaheen ja Kalajoelle

28.04.15

Liittyvät artikkelit

Lue kaikki