St1 ja IVT aloittavat yhteistyön uusiutuvan energian lämmitysratkaisuissa

St1 Lähienergia ja Robert Bosch Oy/IVT Lämpöpumput ovat solmineet yhteistyösopimuksen IVT- lämpöpumppuihin perustuvien maalämpöratkaisujen myynnistä IVT:n maankattavan jälleenmyyjäverkoston kautta.  Kumppanit tarjoavat yhdessä asiakkaille räätälöidyt uusiutuvan energian ratkaisut, joissa yhdistyy päästöttömyys, energiatehokkuus ja käytön helppous.

Samalla St1 ja Robert Bosch tuovat yhteistyössä markkinoille elinkaariperusteisen kiinteistöjen maalämmitysratkaisun. Uudessa St1 Lähilämpö -konseptissa St1 tekee investoinnin asiakkaan puolesta ja asennetun järjestelmän tuottamat säästöt hoitavat investoinnin takaisinmaksun. Lämmityskustannukset pienenevät heti asennuksesta alkaen 10-30 % ja säästöjen katettua investoinnin ne laskevat alkutasosta jopa 70 %. Asiakas saa maalämpölaitteiston itselleen veloituksetta 5-15 vuoden käytön jälkeen, kun sen tuottamat säästöt ovat kattaneet investoinnin. Ratkaisu on suunniteltu esimerkiksi niille, jotka eivät halua ottaa lainaa lämmitysjärjestelmän päivitykseen tai maksaa erikseen järjestelmän ylläpidosta. Myös energiankulutukseen perustuva sopimus on mahdollinen.

”St1 Lähienergian uusiutuviin energialähteisiin – kuten maalämpöön – perustuvien lämpölaitosten kokoluokka on 5 – 500 kW. Laitokset toimitetaan avaimet käteen -periaatteella. Yhteistyössä IVT Lämpöcenterien kanssa pystymme tarjoamaan asiakkaille huolettoman lämmitysratkaisun, joka perustuu omaan suunnitteluun, IVT:n laadukkaisiin lämpöpumppuihin, asiantuntevaan asennukseen ja ylläpitoon. IVT:n asiantuntijat hallitsevat sekä kotitalouksien että isompien kiinteistöjen lämpölaitosten rakentamisen”, kertoo St1 Lähienergia -liiketoiminnan vetäjä, toimitusjohtaja Kristian Savela.

”Suurin osa maalämpöprojekteistamme liittyy kaukolämmön muuttamiseen maalämmöksi”, kertoo Termotekniikan toimialajohtaja Mikael Less Robert Bosch Oy:ltä. Boschin omistama IVT on kansainvälisesti johtava maalämpöpumppujen kehittäjä ja valmistaja. Lessin mukaan laadukkaasti toteutettujen maalämpöratkaisuiden valttikortti on energiatehokkuus. ”IVT:n lämpöpumpuilla lämmitysvesi voidaan lämmittää 68 asteeseen kompressorilla. Hyvä hyötysuhde tekee maalämmöstä järki-investoinnin. Lämpöpumppu tuottaa energiaa 3 – 4 kertaa sen määrän, mitä pumpun toiminta kuluttaa. Jo vuodesta 1974 alkaen kiinteistölämpöpumppujen parissa toimineena yrityksenä olemme pitkäjänteinen kumppani, jolta tukea on varmasti saatavilla vielä seuraavillakin vuosikymmenillä”, Less lupaa. 

Lisätietoja

www.st1lahienergia.fi
Kristian Savela, St1 Lähienergia                           
+358 44 555 0055, kristian.savela@st1.fi

www.bosch.fiwww.ivt.fi
Mikael Less, Robert Bosch Oy Termotekniikka
 +358 10 4808 202, mikael.less@fi.bosch.com

arrow-right
Edellinen
St1 Nordic Oy myy St1 Norge AS:n osakkeet

22.01.16

Seuraava
St1 teki investointipäätöksen geotermisen pilottilämpölaitoksen rakentamisesta Espoon Otaniemeen

15.02.16

Liittyvät artikkelit

Lue kaikki