St1 laajentaa biokaasuliiketoimintaan Norjassa

Energiayhtiö St1 Nordic Oy:n tytäryhtiö St1 Norge AS on allekirjoittanut sopimuksen, jolla se ostaa Knapphus og Biogrønn AS:ltä 33,33% Biogas Energi Aksdal AS:n osakkeista. Kauppa edellyttää viranomaishyväksyntää.

Kaupan myötä Norjan St1, Knapphus Energi sekä Nor-log Gruppen aloittavat yhteistyön rakentaakseen biokaasun tankkausverkoston Norjaan. St1:n kumppaneista kuljetusliike Nor-log Gruppen tarvitsee vahvan tankkausverkoston uusille kaasukäyttöisille kuorma-autoilleen ja Knapphus Energi puolestaan on pitkäaikainen yhteistyökumppani St1-polttonesteiden myyjänä ja jakelijana  Norjassa.

“Investointimme biokaasun jakeluverkoston rakentamiseen Norjassa on uusi konkreettinen askel kasvustrategiamme toteutuksessa”, kertoo St1 Nordic Oy:n Sales Business Unit -johtaja Mika Wiljanen.

St1 ilmoitti viime viikolla biokaasuliiketoiminnan aloittamisesta Ruotsissa julkistamalla osakekauppasopimuksen, jolla se ostaa liikennebiokaasun tuotanto- ja myyntiyhtiön E.ON Biofor Ab:n.

Yhteystiedot:

Mika Wiljanen, Sales Business Unit -johtaja, St1 Nordic Oy, +358 40 1946 784
Kristine Grant-Carlsen, CEO, St1 Norge AS, +47 922 06 047

 

St1 Nordic Oy on pohjoismainen energiakonserni, jonka visiona on olla CO2-hyvän energian valmistaja ja myyjä. Konserni tutkii ja kehittää taloudellisesti kannattavia ja ympäristön kannalta kestäviä energiaratkaisuja. St1 keskittyy polttonesteiden markkinointiin, öljynjalostukseen sekä uusiutuvan energian ratkaisuihin, kuten jätepohjaisiin edistyneisiin etanolipolttonesteisiin ja teolliseen tuulivoimaan. Konsernilla on kaikkiaan 1250 St1- ja Shell-huoltoasemaa Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. St1:n pääkonttori on Helsingissä ja sen palveluksessa on 980 henkilöä. www.st1.com


 

arrow-right
Edellinen
St1 Nordic Oy:n varsinainen yhtiökokous 2020

06.05.21

Seuraava
St1 Lämmitysöljyn tilausportaalissa otetaan käyttöön vahva tunnistautuminen

27.05.21

Liittyvät artikkelit

Lue kaikki