St1 ostaa meriliikenteen polttonesteliiketoimintaa Norjassa

Alimentation Couche-Tard on päättänyt myydä 100 % Statoil Fuel & Retail Marine AS:n osakkeista St1 Norge AS:lle. Osapuolet allekirjoittivat sopimuksen 27.11., ja kauppa odottaa nyt kilpailuviranomaisten hyväksyntää.

Statoil Fuel & Retail Marine AS (SFR Marine) toimittaa polttoainetta meriliikenteelle Norjan rannikolla, ja sillä on kahdeksan työntekijää. Yhtiön omisti aiemmin Statoil, mutta se myytiin yhdessä Statoilin palveluasemien kanssa Alimentation Couche-Tardille vuonna 2012.

Kauppasopimus merkitsee, että kaikkien SFR Marinen osakkeiden omistus vaihtuu. Asiakastarjooma ei muutu liiketoimen seurauksena. SFR Marinen työntekijät jatkavat saman juridisen yhtiön palveluksessa kuin ennen kauppaa.

Liiketoimi edellyttää normaaleja viranomaisten hyväksyntöjä, ja sen odotetaan toteutuvan vuoden 2018 ensimmäisellä neljänneksellä.

St1 on pohjoismainen energiakonserni, jonka visiona on olla johtava CO2-hyvän energian valmistaja ja myyjä. Yritys tutkii ja kehittää taloudellisesti kannattavia ja ympäristön kannalta kestäviä energiaratkaisuja. St1 koostuu kahdesta sisarkonsernista: St1 Nordic keskittyy polttonesteiden markkinointiin Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa sekä uusiutuvan energian ratkaisuihin, kuten jätepohjaisiin edistyneisiin etanolipolttonesteisiin ja teolliseen tuulivoimaan. Konsernilla on kaikkiaan 1400 St1- ja Shell-huoltoasemaa Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Sisarkonserni St1 Group keskittyy puolestaan öljynjalostukseen. St1:n pääkonttori on Helsingissä, ja yrityksen palveluksessa on tällä hetkellä 700 henkilöä Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. St1 Groupin on suunniteltu sulautuvan St1 Nordiciin 31.12.2017.

“Koska meriliikenteen polttoaineet eivät ole Circle K:n ydinliiketoimintaa, uskomme omistajanvaihdoksen olevan oikea päätös SFR Marinelle, mikä varmistaa liiketoiminnan kehityksen ja vakauden työntekijöiden, asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden eduksi,” sanoo Circle K Europen talouskehityksestä vastaava johtaja Christian Rykke.

"Tämä yritysosto laajentaa St1:n asemaa Norjassa ja tarjoaa meille mahdollisuuden laajentaa palveluvalikoimaamme entisestään pohjoismaisilla markkinoilla," sanoo St1 Norge AS:n ja St1 Oy:n toimitusjohtaja Mika Wiljanen.

Lisätietoja

Mika Wiljanen, toimitusjohtaja, St1 Norge AS, +358 40 1946 784, www.st1.euwww.st1.no

Liisa Joenpolvi, viestintäpäällikkö, St1 Nordic Oy, + 358 50 4110 025, liisa.joenpolvi@st1.fi

Pål Heldaas, Senior Director Communication, Circle K AS, +47 97 07 97 63, palhel@circlekkeurope.com

arrow-right
Edellinen
St1 laajentaa toimintaansa rahoitusalan maksupalveluihin ja tuo mobiilitankkauksen jakeluasemilleen

24.10.17

Seuraava
Vuoden lähienergiaratkaisu 2017 kilpailu keräsi ison joukon kiinnostavia osallistujia, joissa keskityttiin ratkomaan lämmityksessä käytettävän energian puhdistamista

31.01.18

Liittyvät artikkelit

Lue kaikki