St1:n geolämpötyömaan stimulointivaihe työllistää myös opiskelijoita

Otaniemen työmaalla työskentelee vuoroissa yhteensä noin 25 henkilöä, joista 4 on yliopisto-opiskelijaa. Yksi heistä on Helsingin yliopiston fysiikan opiskelija Kalle Mikkola Kumpulan Kampukselta.

Kalle monitoroi valvomossa stimulointivaiheen liikennevalojärjestelmää ja sen toimintaa eli tarkkailee alueen seismistä aktiviteettia. Liikennevalojärjestelmän monitorointiin kuuluu myös tiivis yhteydenpito kansainvälisen asiantuntijatiimin, viranomaisten ja sidosryhmien kanssa. Varsinainen stimulointivaihe loppuu heinäkuun puolessa välissä mutta töitä hankkeessa riittää Kallelle opiskelujen alkuun asti.  

 

Kalle at Otaniemi control room
   

”Olen kiinnostunut energia-alasta ja minusta on todella mielenkiintoista työskennellä mukavien työkavereiden kanssa ainutlaatuisessa työympäristössä.  Opiskelen fysiikan ohella myös tietojenkäsittelytieteitä ja olen saanut täällä Peter Learyn opissa myös paljon aivan uutta ohjelmointikokemusta. Lisäksi tässä saa monipuolisen kokemuksen siitä, mitä kaikkea tällaiseen hankkeeseen liittyy”, Kalle kertoo.

Kallea kiinnostaa historia ja hän rentoutuu vapaa-ajalla lukien, tällä hetkellä on menossa kirja Herodotuksen The Histories. Ja tietysti datatieteiden opiskelijan vapaa-aikaan kuuluu myös tietokone ja dataaminen.

arrow-right
Edellinen
Olemme mukana Porin Asuntomessuilla

05.07.18

Seuraava
Tutkijat kehittävät metsityksen hiilensidonnan kansainvälistä mittauskonseptia ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi

11.07.18

Liittyvät artikkelit

Lue kaikki