Kristine Vergli Grant-Carlsen St1 Norjan uudeksi toimitusjohtajaksi

Kristine Vergli Grant-Carlsen nimitettiin 1.1.2019 alkaen St1 Nordic Oy:n tytäryhtiön St1 Norge AS:n uudeksi toimitusjohtajaksi. Aiempi toimitusjohtaja Mika Wiljanen jatkaa St1 Nordic Oy:n suomalaisen tytäryhtiön St1 Oy:n toimitusjohtajana.

Kristine Vergli Grant-Carlsen jatkaa myös nykyisessä tehtävässään St1 Norgen talousjohtajana. Kristine työskenteli Norjan Shellissä 11 vuotta, kunnes St1 hankki AS Norske Shellin downstream-toiminnot vuonna 2015. Hän on työskennellyt useissa eri taloushallinnon ja operatiivisissa tehtävissä AS Norske Shellissä ja St1 Norge AS:ssä.

St1 Norgen toimitusjohtajan vaihdos on edennyt suunnitellusti. Kolmen vuoden aikana yhtiö on St1 Nordicin omistuksessa kehittynyt toiminnallisesti vahvaksi energiayhtiöksi. Norjan St1 koostuu logistiikka- ja terminaalitoiminnasta, mittavasta vähittäiskaupasta Norjan kaikilla Shell-asemilla, polttoaineiden myynnistä sekä meriliikenteen polttoaineista. St1 Norge osti hiljattain Statoil Fuel & Retail Marine AS:n ja vahvisti näin läsnäoloaan meriliikenteen polttoainemarkkinoilla.

- Tavoitteenamme on jatkaa asemamme vahvistamista Norjan markkinoilla. Olen ylpeä siitä, että olen osa yhtiötä, jolla on selkeä ja nykyaikainen visio sekä hyvät arvot, toteaa Grant-Carlsen.

Uusiutuvan energian tutkimus ja tuotanto ovat St1 Nordic -konsernin strategian ytimessä. Menestys ja tulot fossiilisten polttoaineiden liiketoiminnasta mahdollistavat sen, että yhtiö voi investoida yhä enemmän potentiaalisimpiin uusiutuviin energialähteisiin – eli kehittyneisiin polttoaineisiin jätteistä ja tähteistä, lämpöön maan syvyydestä ja puhtaaseen sähköön tuulesta. Lokakuussa St1 julkisti hankkeen, jossa pilotoidaan hiilen sitomista ilmakehästä metsittämällä Marokossa.

- Olen erittäin innoissani uudesta roolista St1 Norjan toimitusjohtajana ja odotan mielenkiinnolla yrityksemme johtamista yhä pidemmälle kohti visiotamme olla johtava CO2-hyvän energian valmistaja ja myyjä. Norjan St1:llä on vahva, työlleen omistautunut henkilöstötiimi, josta monet olen tuntenut jo vuosia, Grant-Carlsen jatkaa.


Lisätietoja:

Kristine V. Grant-Carlsen, toimitusjohtaja St1 Norge AS, kristine.vergli(at)st1.no, puh. +47 9220 6047

Henrikki Talvitie, toimitusjohtaja St1 Nordic Oy, puh. +358 10 557 11
 

St1 Nordic Oy on pohjoismainen energiakonserni, jonka visiona on olla CO2-hyvän energian valmistaja ja myyjä. Konserni tutkii ja kehittää taloudellisesti kannattavia ja ympäristön kannalta kestäviä energiaratkaisuja. St1 keskittyy polttonesteiden markkinointiin, öljynjalostukseen sekä uusiutuvan energian ratkaisuihin, kuten jätepohjaisiin edistyneisiin etanolipolttonesteisiin ja teolliseen tuulivoimaan. Konsernilla on kaikkiaan 1400 St1- ja Shell-huoltoasemaa Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. St1:n pääkonttori on Helsingissä ja sen palveluksessa on yli 750 henkilöä. www.st1.eu

arrow-right
Edellinen
Wärtsilä, Tieto, St1, Fortum and Demos Helsinki launch Innovation Community initiative to speed clean energy targets

05.12.18

Seuraava
Ensimmäiset huoltamokahvilatyöntekijät valmistuivat St1:n uudesta koulutusohjelmasta

01.02.19

Liittyvät artikkelit

Lue kaikki