Raahen Sarvankankaan tuulipuisto täydentää TuuliWatin mittavan investointiohjelman – uusi tähtäin Pohjoismaissa

Suomen johtava tuulivoima-alan toimija TuuliWatti Oy on nyt rakentanut valmiiksi monivuotisen investointiohjelmansa. Yhtiön 650 miljoonan euron investointiohjelman valmistuttua Suomen vuosittainen tuontienergian määrä pienenee noin 40 miljoonan euron ja päästökauppalasku noin 4 miljoonan euron edestä. Viimeisimpänä tuotantokäyttöön saadun Raahen Sarvankankaan tuulivoimapuiston myötä yhtiön tuotantokapasiteetti yltää kaikkiaan 1,4 terawattituntiin. TuuliWatin kokonaistuotannon määrä vastaa suunnilleen koko Suomessa valaistukseen käytettyä sähkön määrää. Yhtiö suunnittelee tuulivoimatuotannon rakentamisen laajentamista myös muihin Pohjoismaihin.

”Odotamme innolla Suomen uusiutuvan sähkön kilpailutusta, jossa saadaan selville uusiutuvan sähkön todelliset tuotantokustannukset. Valmistaudumme samalla teknologianeutraaliin ja markkinoiden ohjaamaan aikaan, jolloin eri tuotantomuotoja ei enää ohjata erillisillä kannustimilla”, toteaa TuuliWatin toimitusjohtaja Jari Suominen. ”Mittavan investointiohjelmamme valmistuttua toiminta-alueemme laajentaminen myös muihin Pohjoismaihin ja erityisesti arktiseen tuulivoimaan on luonnollinen askel”, Suominen jatkaa.

Arktinen tuulivoima on pohjoismainen vahvuus – yhteistyötä tarvitaan verkkorakentamisessa

Arktinen tuulivoima on Pohjoismaiden vahvuus, jonka entistä laajamittaisempi käyttöönottaminen vaatii uudenlaista ajattelua ja yhteistyötä Pohjoismaiden kesken. Jotta yhä kustannustehokkaampi tuulivoima voidaan hyödyntää mahdollisimman hyvin, tarvitaan myös Pohjoismaiden keskinäistä rajat ylittävää yhteistyötä verkkojen rakentamisessa. ”Pohjoismaisella yhteistyöllä voidaan varmistaa kilpailijamaita edullisempi puhdas uusiutuva energia tukemaan hyvinvointiamme. Tulevaisuudessa pohjoismainen tuulivoima voi tarjota energiaa myös koko Euroopan tarpeisiin”, summaa Jari Suominen.

Hilla, Milla ja kaksitoista muuta raahelaislasta saavat omat nimikkovoimalat

Sarvankankaalle rakennetut voimalat ovat tuuliturbiinitoimittaja Vestaksen toimittamia V126 -voimaloita, joiden nimellisteho on 3,45 MW ja napakorkeus 137 metriä.

TuuliWatin perinteen mukaan uudet tuulivoimalat saavat paikalliset pikkukummit paikkakunnalla viimeksi syntyneistä ja kastetuista pienokaisista. Omat nimikkovoimalansa saavat tänään pidettävässä avajaistilaisuudessa Hilla, Milla, Noel, Senni, Anttoni, Niilo, Eemi, Luukas, Jeea, Enna, Adette, Minja, Väinö ja Veeti. TuuliWatin tuulivoimaloiden pikkukummeja on jo 130 eri puolilla Suomea.

Lisätietoja:

TuuliWatti Oy, toimitusjohtaja Jari Suominen, puh. 010 557 2371, jari.suominen@tuuliwatti.fi

TuuliWatti Oy on energiayhtiö St1:n ja S-ryhmän S-Voiman omistama teollisen tuulivoiman yhteisyritys. S-Voiman omistavat SOK ja alueosuuskaupat. Vuonna 2009 perustettu TuuliWatti on Suomessa alan johtava toimija, joka vuonna 2016 tuotti 25,4 % maamme koko tuulivoimatuotannosta. Vahvaan osaamiseen ja uusimpaan tuulivoimateknologiaan panostava TuuliWatti tähtää mahdollisimman kustannustehokkaan tuulivoiman rakentamiseen. www.tuuliwatti.fi

arrow-right
Edellinen
St1 Nordic Oy:n välitilinpäätöstiedote tammi-kesäkuu 2017

31.08.17

Seuraava
St1 Nordic Oy saanut St1 Norge Automat AS:n osakkeiden myynnin päätökseen

18.09.17

Liittyvät artikkelit

Lue kaikki