St1 Lähienergia valittiin Vuoden Lähienergiaratkaisu 2017 -kilpailun voittajaksi

St1 Lähienergia palkittiin Vuoden 2017 Lähienergiaratkaisuna 31.1.2018 järjestetyssä tilaisuudessa. Ensikertaa järjestettävään kilpailuun osallistui runsas joukko laadukkaita hankkeita ja yrityksiä – kilpailu toikin esiin useita hienoja palveluita ja toteutuksia.

St1 Lähienergian konseptin huolella mietitty ja monipuolinen sisältö teki vaikutuksen tuomaristoon. Se täytti parhaiten asetetut arviointikriteerit. Palvelun tuottama ja käyttämä energia on täysin CO2-päästötöntä. Vaikka konsepti ei ole ollut pitkään markkinoilla, on se siitä huolimatta todistanut vastaavansa hyvin asiakkaiden tarpeisiin ja ostaminen on tehty helpoksi. Palvelua käyttää jo lähes 100 asiakasta ja se tuottaa 7,8 MW lämmitystehoa. Asiakkaiden näkökulmasta lämmitys on palvelu ja palvelun tarjoaja hoitaa järjestelmän ylläpidon ja investoinnit. Nämä asiat helpottavat myös päätöksentekoa: palvelun ympäristö- ja taloudelliset tekijät ovat helposti arvioitavissa.

”St1 Lähienergialaitos lämmittää kiinteistön ilman CO2-päästöjä ja edullisemmin kuin fossiilisiin polttoaineisiin, perinteiseen kaukolämpöön tai suorasähköön perustuvat lämmitysjärjestelmät. Laitos hyödyntää paikallista energiaa maasta ja poistoilmasta hyödyntäen lämpökaivoja, lämpöpumppuja ja lämmön talteenottolaitteita. Lämpölaitoksen käyttämä energia allokoidaan tuulivoiman tuotannosta,” St1 Lähienergian toimitusjohtaja Kristian Savela kertoi palkintojenjakotilaisuudessa.

st1 lähienergia

arrow-right
Edellinen
St1 ostaa meriliikenteen polttonesteliiketoimintaa Norjassa

27.11.17

Seuraava
St1, StepOne Tech ja Motonet yhteistyöhön etanoliautoilun ja kestävämmän liikenteen edistämiseksi

08.02.18

Liittyvät artikkelit

Lue kaikki