St1, StepOne Tech ja Motonet yhteistyöhön etanoliautoilun ja kestävämmän liikenteen edistämiseksi

Suomalainen energiayhtiö St1, eFlexFuel-etanolipäivityssarjoja valmistava StepOne Tech ja autotavaratalo Motonet ovat päättäneet ryhtyä yhteistyöhön edistääkseen etanoliautoilua Suomessa. Yhteistyön käynnistää kisa, jossa etanolipäivityssarjan saa 50 autoilijaa.

– Haluamme tuoda etanoliautoilun selkeäksi vaihtoehdoksi niille, jotka haluavat pienentää päästöjään kohtuuhintaan. Kampanja toimii lähtölaukauksena tietoisuuden kasvattamiselle, St1:n myynti- ja markkinointijohtaja Mikko Reinekari sanoo.

Etanoliautoilusta tekee ympäristöystävällistä RE85-polttoaine, jota päivitettyyn autoon voidaan tankata tavallisen bensiinin ohella.

– Ilmastonmuutos ei odota ja siksi meidän yhteinen tehtävämme on keksiä keinoja vähentää ympäristökuormitustamme jo tänään. St1:n ratkaisu haasteeseen on uusiutuva RE85-korkeaseosetanoli, joka vähentää autoilun fossiilisia päästöjä jopa 80 %. Etanoli valmistetaan kotimaisilla tuotantolaitoksillamme suomalaisesta jätteestä, Reinekari jatkaa.

Valtio mukana talkoissa: vuoden 2018 alusta auton päivittämistä tuetaan 200 eurolla

Auton päivittäminen etanolikäyttöiseksi on nyt entistäkin kannattavampaa, sillä päivitetystä ja muutoskatsastetusta autosta saa 200 euron muuntotuen. Muutoskatsastuksen voi tehdä ennen vuotta 2007 ensirekisteröidyille bensiiniautoille, joita tällä hetkellä Suomen maanteillä huristelee yli 900 000.

Auton voi päivittää etanolilla kulkevaksi itse tai autokorjaamolla asennuttamalla. Autoon asennetaan eFlexFuel-laite, joka tekee etanolin tankkaamisen mahdolliseksi.

– Laitteen saa nopeasti käyttöön ja se maksaa itsensä takaisin polttoainekuluissa jopa puolessa vuodessa, toteaa Tuomo Isokivijärvi, yksi StepOne Techin perustajista.

Flexfuel-etanolipäivityssarjan voi ostaa helposti Motonet-tavarataloista ja -verkkokaupasta.

– Olemme tehneet verkkosivuillemme yksinkertaisen valintaoppaan, jolla voi tarkastaa oman automerkkinsä sopivuuden etanolilla kulkevaksi. Sopivan eFlexFuel-päivityssarjan voi hankkia tavarataloistamme tai verkkokaupastamme, Motonetin markkinointijohtaja Kimmo Kiili kertoo.

Tutustu tarkemmin: etanoliautoilijaksi.fi

arrow-right
Edellinen
St1 Lähienergia valittiin Vuoden Lähienergiaratkaisu 2017 -kilpailun voittajaksi

31.01.18

Seuraava
Tankkaa naiselle ammatti

28.02.18

Liittyvät artikkelit

Lue kaikki