Suomen Hiihtoliiton ja St1:n välinen historiallinen kumppanuus vie kohti seuraavaa olympiadia

Suomen Hiihtoliiton ja St1:n yli 20-vuotinen yhteistyö saa jatkoa. Ainutlaatuisen pitkäikäinen kumppanuus suuntaa jo kohti seuraavaa olympiadia, kun jatkosopimus yhteistyöstä vuosille 2022–2026 allekirjoitettiin kesäkuun alussa.

Yhteistyö on poikkeuksellinen paitsi tähänastisen 21-vuotisen kestonsa myös sisällöllisen monipuolisuutensa ansiosta. Syvä kumppanuus on johtanut yhteisen matkan edetessä yhä monisyisempään yhteistyöhön, joka rakentuu jaetuille arvoille ja toiminnallisille tavoitteille. Urheilusponsoroinnin kentällä tyypillisten kumppaninäkyvyyksien ohella yhteinen henki ja tekemisen meininki jalkautuvat mittavasti sisällöllisiin yhteistöihin.

– Yhteistyö pitkäaikaisimman kumppanimme St1:n kanssa sulkee sisäänsä Hiihtoliiton toiminnan koko jatkumon ruohonjuuritason mahdollistamisesta lapsille ja nuorille aina huippu-urheilun terävimpään kärkeen, ja yhteiset toimenpiteemme nivoutuvat niin lyhyen aikavälin menestyksen rakentamiseen kuin pitkän tähtäimen kehittämiseen. Yhä suurempaan rooliin astuneessa vastuullisuustyössä meitä yhdistää halu edistää suomalaisten liikkumista sekä rakentaa sellaista tulevaisuutta, jossa myös tulevat sukupolvet voivat nauttia lumella liikkumisesta, kiteyttää Hiihtoliiton kaupallinen johtaja Jari-Pekka Jouppi. Yhteistyön jatkuminen ja sen jatkuva sisällöllinen rikastaminen on meille äärimmäisen merkittävä ja merkityksellinen asia, Jouppi iloitsee.

Suomen kansalle yhteistyö on näkynyt ennen kaikkea St1:n roolina maastohiihtomaajoukkueiden pääkumppanina. Tämä on jatkossakin yksi yhteistyön kivijaloista, yhteisenä pyrkimyksenämme tarjota ilon ja liikutuksen hetkiä lajia intohimoisesti seuraavalle Suomen kansalle. Maajoukkuekumppanuuden ohella yhteistyö maastohiihdon saralla ulottuu laajasti koko maastohiihtokenttään – St1:n mukaan nimetystä Nuorten maajoukkueesta Hiihdon Suomen Cupin osakilpailuihin. Yksi alkaneen sopimuskauden tavoitteista on lisäksi tuoda yhteiseen tekemiseen vahva paikallinen ulottuvuus jalkauttamalla se seuratasolle.

Molemminpuolinen luottamus, yhteinen arvopohja ja yhdessä tarkoin kiteytetyt yhteistyön tavoitteet kuljettavat kumpaakin osapuolta kohti tulevaa suurin odotuksin. Yhteisen menestyksen pohja on luotu ja kestäväksi todennettu, mikä sallii rakentaa yhä kunnianhimoisempia tavoitteita toimintaympäristössä, joka on yhteisen taipaleen aikana myös muuttunut merkittävästi.

– Olemme St1:llä ylpeitä siitä, että olemme saaneet kulkea tätä matkaa Hiihtoliiton kumppanina jo 21 vuotta, mihin kuuluu molemminpuolinen avoimuus, luottamus ja kunnianhimoinen yhteistyön kehittäminen. Yhteistyömme onkin vuosien saatossa syventynyt vahvaksi kumppanuudeksi, jossa ei karteta vaikeistakaan aiheista puhumista. Pyrimme löytämään yhdessä myös uusia tapoja kehittyä niin kumppaneina kuin organisaatioina. Tärkeänä avainalueena on vastuullisemman tulevaisuuden mahdollistaminen, jonka yhtenä uutena painopistealueena on ilmastotyö. Olemme tukeneet Hiihtoliittoa hiilijalanjälkilaskennassa sekä paikallisseurojen sitouttamisessa Hiihtoliiton ilmasto- ja ympäristöohjelmaan. Tätä kokonaisuutta jatkamme yhdessä kunnianhimoisesti seuraavallakin sopimuskaudella, kertoo St1 Oy:n myynti- ja markkinointijohtaja Mikko Reinekari.

Kuvassa vasemmalta oikealle: Suomen Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Ismo Hämäläinen, Suomen Hiihtoliiton hallituksen puheenjohtaja Markku Haapasalmi, St1 Oy:n toimitusjohtaja Henrikki Talvitie ja St1 Oy:n myynti- ja markkinointijohtaja Mikko Reinekari.

arrow-right
Edellinen
Vantaan Energia ja St1 yhteistyöhön sähköpolttoaineen jakelussa

31.05.22

Seuraava
Vattenfall ja St1 yhteistyöhön lentoliikenteen fossiilittoman sähköpolttoaineen mittavassa tuotannossa Ruotsin länsirannikolla

30.06.22

Liittyvät artikkelit

Lue kaikki