St1 laajentaa biokaasuliiketoimintaan hankkimalla E.ON Bioforin Ruotsissa

Energiayhtiö St1 Nordic Oy:n tytäryhtiö St1 Sverige AB on allekirjoittanut osakekauppasopimuksen, jolla se ostaa E.ON Energilösningar AB:lta 100 % E.ON Biofor Sverige AB:n osakkeista. Kaupan toteutuminen edellyttää tavanomaisten ehtojen täyttymistä sekä viranomaisten hyväksyntää. Kaupan odotetaan toteutuvan kesäkuun 2021 loppuun mennessä.

E.ON Biofor on Ruotsin johtavia biokaasualan toimijoita n. 30 %:n markkinaosuudella liikennesegmentissä. Yhtiö työllistää 35 biokaasun ammattilaista ja se toimii maantieteellisesti Etelä-Ruotsin kaupunkialueilla sekä Tukholmassa. Yritys tuottaa, tuo ja vie biokaasua ja toimittaa sitä asiakkaille useiden myyntikanavien kautta. E.ON Bioforilla on kuusi biokaasun tuotanto- ja jalostusyksikköä, joista kaksi on osittain omistettuja tytäryhtiöitä, Söderåsen Bioenergi AB ja Falkenbergs Biogas AB.

”Olemme määritelleet strategiset painopistealueet, joilla voimme parhaiten saavuttaa tavoitteemme luoda kestävää hiilikiertoa. Investoimalla uusiutuvaan energiaan ja energiasektorin murrokseen samalla kun varmistamme tarvittavan kassavirran, ratkaisemme globaaleja energiahaasteita. Biokaasuliiketoiminnan aloittaminen on konkreettinen askel kasvustrategiamme johdonmukaisessa ja pitkäjänteisessä toteuttamisessa. Keskitymme investoimaan uusiutuvien polttoaineiden tuotantoon kestävistä raaka-aineista, lignoselluloosapohjaisten biopolttoaineiden ja geotermisen lämmön tutkimukseen ja kehittämiseen sekä synteettisten polttoaineiden arvoketjun kehittämiseen", kertoo St1 Nordic Oy:n Myynti-liiketoimintayksikön johtaja Mika Wiljanen.

Yhteystiedot

Mika Wiljanen, Myynti-liiketoimintayksikön johtaja, St1 Nordic Oy, +358 40 1946 784
Per-Arne Karlsson, Public Affairs Manager, St1 Sverige AB, +46 8555 480 80

St1 Nordic Oy on pohjoismainen energiakonserni, jonka visiona on olla CO2-hyvän energian valmistaja ja myyjä. Konserni tutkii ja kehittää taloudellisesti kannattavia ja ympäristön kannalta kestäviä energiaratkaisuja. St1 keskittyy polttonesteiden markkinointiin, öljynjalostukseen sekä uusiutuvan energian ratkaisuihin, kuten jätepohjaisiin edistyneisiin etanolipolttonesteisiin ja teolliseen tuulivoimaan. Konsernilla on kaikkiaan 1250 St1- ja Shell-huoltoasemaa Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. St1:n pääkonttori on Helsingissä ja sen palveluksessa on 980 henkilöä. www.st1.com

 

 

 

 

arrow-right
Edellinen
St1 Nordic Oy, Tilinpäätöstiedote 2020

31.03.21

Seuraava
St1 Nordic Oy:n varsinainen yhtiökokous 2020

06.05.21

Liittyvät artikkelit

Lue kaikki