St1 Nordic Oy ostaa Shellin Norjan markkinointiyhtiön osakkeet

St1 Nordic Oy on allekirjoittanut sopimuksen Shell Exploration and Production Holdings B.V.:n kanssa Smart Fuel AS:n osakkeiden ostosta. Smart Fuel AS harjoittaa huoltoasematoimintaa ja suoramyyntikauppaa omistamansa terminaaliverkoston kautta Norjassa. Lisäksi St1 Group Oy aloittaa lentopolttoaineiden yhteisyrityksen Shellin kanssa Norjassa.

Kauppa vaatii toteutuakseen kilpailuviranomaisten hyväksynnän. Kaupan oletetaan toteutuvan vuoden 2015 toisella vuosipuoliskolla. Osakekaupan kaupalliset ehdot ovat luottamuksellisia.

St1 on myös solminut pitkäaikaisen Norjan markkinoita koskevan Shell-tavaramerkin käytön lisenssisopimuksen, joka sallii nykyisen palvelusisällön säilyttämisen asiakkaille.

Kauppa vahvistaa entisestään St1:n asemaa pohjoismaisena energiayhtiönä. Yhtiön laajeneva asemaverkosto tarjoaa jatkossa korkeatasoisia ja ympäristöystävällisiä tuotteita ja palveluita asiakkaille jo yli 1500 jakelupisteen kautta Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa.

Lisätietoja

St1 Nordic Oy, Mika Anttonen, hallituksen puheenjohtaja, puh. +358 40 500 9798

St1

St1 on suomalainen energiayhtiö, joka toteuttaa toiminnassaan visiotaan olla johtava CO2-hyvän energian valmistaja ja myyjä. Yhtiö tutkii ja kehittää liiketaloudellisesti kannattavia, ympäristöä säästäviä energiaratkaisuja. St1:n energiapalvelut ja -tuotteet ulottuvat tuulivoimasta biojätepohjaiseen RE85-korkeaseosetanoliin. Yhtiöllä on bioetanolin tuotantolaitoksia Suomessa, jalostamo Göteborgissa sekä 1100 aseman verkosto: St1- ja Shell-asemia Suomessa ja Ruotsissa sekä St1-asemia Norjassa.

St1:n pääkonttori on Helsingissä ja yhtiö työllistää yli 550 henkilöä Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa.

www.st1.euwww.st1.fi

arrow-right
Edellinen
Iin Olhavan uudet voimalat nostavat TuuliWatin tuulivoimakapasiteetin yli 200 megawattiin

11.12.14

Seuraava
Muutos St1 Nordic Oy:n tilinpäätöstiedotteen 2014 julkistusajankohtaan

27.03.15

Liittyvät artikkelit

Lue kaikki