St1 sai päätökseen Statoil Fuel & Retail Marine AS:n osakkeiden kaupan Norjassa

Alimentation Couche-Tard päätti marraskuussa 2017 myydä 100 % Statoil Fuel & Retail Marine AS:n (« SFR Marine ») osakkeista St1 Norge AS:lle, joka on St1 Nordic Oy:n tytäryhtiö. Norjan kilpailuviranomaisten asettamat ehdot kaupan toteutumiselle on täytetty, kauppa on nyt hyväksytty ja SFR Marinen kaikkien osakkeiden omistus on siirtynyt. 

SFR Marine toimittaa polttoainetta meriliikenteelle Norjan rannikolla. Kaikki SFR Marinen työntekijät jatkavat saman juridisen yhtiön palveluksessa kuin ennen kauppaa eikä asiakastarjooma muutu osakekaupan seurauksena. 

Norjan kilpailuviranomaiset asettivat St1:lle kaupan ehdoksi aiemmasta Stavangerin alueen meriliiketoiminnasta luopumisen ja se on myyty Bunker Oilille.  

”Olemme iloisia, että prosessi on nyt saatu valmiiksi, jotta voimme keskittyä uusiin asiakkaisiimme ja vahvistaa läsnäoloamme Norjan markkinoilla”, sanoo St1 Norge AS:n toimitusjohtaja Mika Wiljanen.

”Kummankin osapuolen tiimit ovat tehneet hienoa työtä tämän kaupan toteuttamiseksi. Uskomme, että kauppa varmistaa meriliiketoiminnan kehittämisen”, toteaa Circle K:n Norjan johtaja Christoffer Sundby.

Lisätietoja:

Mika Wiljanen, toimitusjohtaja, St1 Norge AS, +358 40 1946 784, mika.wiljanen@st1.fi
Liisa Joenpolvi, viestintäpäällikkö, St1 Nordic Oy, + 358 50 4110 025, liisa.joenpolvi@st1.fi
Pål Heldaas, Senior Director Communication, Circle K AS, +47 97 07 97 63, palhel@circlekeurope.com


St1 Nordic Oy on pohjoismainen energiakonserni, jonka visiona on olla CO2-hyvän energian valmistaja ja myyjä. Konserni tutkii ja kehittää taloudellisesti kannattavia ja ympäristön kannalta kestäviä energiaratkaisuja. St1 keskittyy polttonesteiden markkinointiin, öljynjalostukseen sekä uusiutuvan energian ratkaisuihin, kuten jätepohjaisiin edistyneisiin etanolipolttonesteisiin ja teolliseen tuulivoimaan. Konsernilla on kaikkiaan 1400 St1- ja Shell-huoltoasemaa Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. St1:n pääkonttori on Helsingissä ja sen palveluksessa on yli 750 henkilöä. www.st1.eu
 

arrow-right
Edellinen
Kehitämme syvälämpöteknologiaa kallioperätutkimuksella

22.10.18

Seuraava
Wärtsilä, Tieto, St1, Fortum and Demos Helsinki launch Innovation Community initiative to speed clean energy targets

05.12.18

Liittyvät artikkelit

Lue kaikki