TuuliWatti aloittaa uuden strategiansa toteutuksen rakentamalla markkinaehtoisesti tuulipuiston Iin Viinamäkeen

Viinamäen tuulipuistoon rakennetaan viisi kappaletta tähän mennessä Pohjoismaiden korkeimpia voimaloita. Laitetoimittaja Vestaksen V150 voimaloiden teho on 4,2 MW ja tornin korkeus on 175 metriä, pyyhkäisykorkeuden ollessa 250 metriä. Teknologian kehityksen myötä kasvanut tornikorkeus mahdollistaa myös merkittävän tuotannon kasvun päästäessä entistä parempiin tuuliolosuhteisiin. V150 voimaloiden tuotanto on jopa kaksinkertainen aiempiin voimaloihin verrattuna ja sähkön tuotantokustannus jää alle 30 €/MWh.

Tuulivoima-ala on siirtymässä kohti markkinaehtoista aikakautta ja TuuliWatti näyttää tällä pioneerihankkeella suuntaa siihen. Uudella suunnitellulla tuotantotuella tulee olemaan merkittävä rooli tuulivoima-alan siirtymisessä markkinaehtoisuuteen. Tuotantotuki alentaa tuotantokustannuksia ja mahdollistaa hankkeiden kustannustehokkaan rahoituksen. Itse tuki asettunee tasolle, jossa yhteiskunnan panos jää marginaaliseksi ja parhaimmillaan se toimii vain takuuna rahoitukselle. Tuotantotuki myös varmistaa kustannustehokkaita investointeja Suomeen.

TuuliWatin uusi strategia tähtää kasvu-uralle

TuuliWatti sai valmiiksi viime vuonna mittavan 650 miljoonan euron investointiohjelmansa. Yhtiö aloittaa nyt uuden strategian toteutuksen, jossa yhtiö laajentaa toimintaansa sähköntuottajasta tuulivoimatuotannon elinkaaripalvelujen tarjoajaksi. TuuliWatti kehittää ja rakentaa puistoportfoliotaan ja tarjoaa sen myötä investoijille avaimet käteen -elinkaaripalveluina kestäviä sijoitusmahdollisuuksia tuulivoimaan.      

Suomen johtava tuulivoima-alan toimija TuuliWatti Oy on nyt rakentanut kymmenessä vuodessa Suomeen 1,4 terawattitunnin tuulivoimakapasiteetin, jonka kokonaistuotannon määrä vastaa suunnilleen koko Suomessa valaistukseen käytettyä sähkön määrää. Viime vuonna TuuliWatti tuotti n. 24 % Suomen tuulisähköstä.

”Viinamäen hanke on meille merkittävä uuden aikakauden avaus. Valmistaudumme samalla teknologianeutraaliin ja markkinoiden ohjaamaan aikaan, jolloin eri tuotantomuotoja ei enää ohjata erillisillä kannustimilla”, toteaa TuuliWatin toimitusjohtaja Jari Suominen. ”Meillä on pitkä kokemus ja vahva osaaminen tuulivoima-alalta. Mittavan investointiohjelmamme valmistuttua toiminta-alueemme laajentaminen elinkaaripalveluihin on luonnollinen askel”, Suominen jatkaa.

TuuliWatti Oy on energiayhtiö St1:n ja S-ryhmän S-Voiman omistama teollisen tuulivoiman yhteisyritys. S-Voiman omistavat SOK ja alueosuuskaupat. Vuonna 2009 perustettu TuuliWatti on Suomessa alan johtava toimija, joka vuonna 2017 tuotti 24 % maamme koko tuulivoimatuotannosta. Vahvaan osaamiseen ja uusimpaan tuulivoimateknologiaan panostava TuuliWatti tähtää mahdollisimman kustannustehokkaan tuulivoiman rakentamiseen. www.tuuliwatti.fi

arrow-right
Edellinen
St1 ja SCA yhteistyöhön uusiutuvien polttonesteiden tuotannossa

21.05.18

Seuraava
Yleinen tietosuoja-asetus voimaan 25.5.2018

25.05.18

Liittyvät artikkelit

Lue kaikki