St1 investoi aurinkoenergiaan

St1 jatkaa investointejaan energiatransitioon ja laajentaa nyt tuotantoportfoliotaan aurinkopuistolla, joka tulee sijaitsemaan Risholmenissa, Göteborgissa. Kun laitos aloittaa toiminnan vuoden 2024 kolmannella vuosineljänneksellä, se tuottaa uusiutuvaa sähköä, joka vastaa noin 3 500 talouden kulutusta* vuodessa. Tuotettu sähkö liitetään ja myydään kaupalliseen sähköverkkoon. 

Svea Solar on valittu aurinkopuiston rakentajaksi ja Sweco toimittaa projektinjohtamisen palvelut rakennusvaiheessa. Kun aurinkopuisto on valmis, se kattaa 7 hehtaarin laajuisen alueen, sillä on 9,5 MW:n asennettu kapasiteetti ja se tuottaa 8,5 GWh sähköä vuodessa. 

Aurinkoenergia, tuulivoiman ohella, on tärkeä askel lähemmäs St1:n visiota olla johtava CO2-hyvän energian valmistaja ja myyjä. 

"Paikka, johon paneelit tullaan Risholmenissa sijoittamaan, on St1:n omistuksessa ja täydellinen sijainti aurinkopaneeleille. Meren läheisyys tarkoittaa, että saamme päivässä enemmän tunteja auringonvaloa", sanoo Oskar Bengtsson, Manager strategic projects, St1 Refinery AB. 

*Laskettu Ruotsin keskimääräisellä kulutuksella 2 500 kWh/asunto/vuosi. 


Lisätietoja: 

Oskar Bengtsson, Manager strategic projects, St1 Refinery AB
Oskar.Bengtsson@st1.com
+46317446047  

Frida Nilsen Mrad, Communications Manager St1
Frida.Nilsen.Mrad@st1.com
+46761482842
 

St1 Nordic Oy on energiakonserni, jonka visiona on olla johtava CO2-hyvän energian valmistaja ja myyjä. Konserni tutkii ja kehittää taloudellisesti kannattavia ja ympäristön kannalta kestäviä energiaratkaisuja. St1 keskittyy polttonesteiden markkinointiin, öljynjalostukseen sekä uusiutuvan energian ratkaisuihin, kuten edistyneisiin biopolttoaineisiin ja teolliseen tuulivoimaan. Konsernilla on kaikkiaan 1270 St1- ja Shell-huoltoasemaa ja kaasun tankkauspistettä Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. St1:n pääkonttori on Helsingissä ja sen palveluksessa on yli 1000 henkilöä. www.st1.com 

arrow-right
Edellinen
Davvin tuulivoimapuistohanketta tehdään paikallisyhteisöjen kanssa

24.11.23

Seuraava
SCA:n ja St1:n Biorefinery Östrandille sopimus EU:n innovaatioavustuksesta

13.12.23

Liittyvät artikkelit

Lue kaikki