Geolämpöä kiinteistöihin – Caverion ja St1 Lähienergia yhdistävät nyt osaamisensa suurkiinteistöjen maalämpöprojekteissa

Caverion ja St1 Lähienergia kehittävät geolämpöliiketoimintaa ja aloittavat yhteistyön edistyksellisten maalämpöhankkeiden toteutuksessa kiinteistöille. Yhteistyö perustuu vahvaan strategiseen kumppanuuteen, johon Caverion tuo talotekniikan ja lämpöpumpputeknologian osaamisen ja St1 Lähienergia puolestaan geologian, geofysiikan sekä poraamisteknologian asiantuntemuksen.

”Yhteistyön myötä pystymme tuottamaan entistä kilpailukykyisempiä ratkaisuja esimerkiksi taloyhtiöiden ja liikekiinteistöjen lämmitykseen. St1 jatkaa vahvasti geotermisen lämmöntuotannon kehittämistä. Kehittyneillä geolämpöratkaisuilla tulee olemaan merkittävä rooli päästöttömään lämmöntuotantoon siirryttäessä”, sanoo Miika Johansson, johtaja, Uusiutuva energia, St1 Nordic Oy.

Osana yhteistyösopimusta Caverionille siirtyy yhdeksän henkilöä St1 Lähienergian lämpölaitosten asennus- ja projektinjohdon yksiköstä.

”Olemme erityisen iloisia kumppanuudestamme St1:n kanssa. Yhä useampi asiakas on kiinnostunut maalämmön hyödyntämisestä, ja voimme tarjota entistä monipuolisemmin kestäviä ratkaisuja uusiutuvan energian käyttöön. Yhdessä St1:n kanssa voimme toteuttaa merkittävän kokoluokan maalämpöratkaisuja ja edistää energiaviisautta kiinteistö kerrallaan”, Caverion Suomen divisioonajohtaja Ville Tamminen korostaa.

St1 Lähienergian toiminta jatkuu keskeytyksettä, eikä muutoksella ole vaikutusta asiakkaiden käynnissä oleviin tai suunnitteilla oleviin geolämpöhankkeisiin.

Energiantuotannon vihreä siirtymä edellyttää niin ennakkoluulotonta kehitystyötä kuin merkittäviä investointeja uusiin päästöttömiin energiaratkaisuihin.  Maalämpö on yksi keskeisiä päästöttömän energian muotoja ja se säästää sekä energiaa että ympäristöä. 

Lue lisää St1 Lähienergian palveluista

Lue lisää Caverionin energiatehokkuuspalveluista

Lisätiedot:

Kari Reunanen, liiketoimintajohtaja, Caverion Suomi Oy, kari.reunanen@caverion.com, p. +358 40 844 3366

Kirsi Hemmilä, viestintäpäällikkö, Caverion Suomi Oy, kirsi.hemmila@caverion.com, p. +358 50 390 0941

Miika Johansson, johtaja, Uusiutuva energia, St1 Nordic Oy, miika.johansson@st1.com, p. +358 45 117 6850

arrow-right
Edellinen
Tom Rinne nimitetty Group HR Director -tehtävään St1 Nordic Oy:ssä

21.03.23

Seuraava
St1 Nordic Oy:n tilinpäätöstiedote 2022

31.03.23

Liittyvät artikkelit

Lue kaikki